Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ziji jiz leta v Nizozemsku. Na CR a ceskou spolecnost kvuli nekterym vecem nahlizim kriticky. Nic a nikdo vsak neni dokonaly. K Cechum obecne a k Cesku mam dobry vztah.

V Nizozemsku byste asi blog s titulkem jako tento jako, navic pod blogovym prostorem dosti cteneho deniku vydat nemohl. A kdyby vysel, tak byste mozna mel popotahovani se soudem, protoze by Vas nekdo udal. Vim, ze jen citujete Ataturka. Nevim, jestli by Vam toto pomohlo.

Zda se mi, ze co se tyce svobody projevu a mozna i svobody obecne je na tom CR lepe nez napriklad Nizozemsko a Skandinavske zeme. To psal myslim i kolega bloger ...., ktery zil v Norsku.

11 0
možnosti
Foto

Zapomnel jsem predeslat, ze je velmi dobre, ze jste tento clanek napsal. O teto problematice by se melo otevrene diskutovat. V NL je to vicemene tabu.

16 0
možnosti
MK

R^ Druhý Atatürk se hned tak nenajde, tak alespoň v Evropě vyhradit muslimům správné místo.

1) Deklaratorní soulad s evropským právem

2) Žádné nároky na výjimky ze společenských pravidel

3) Bez prvního bodu zákaz jakékoli propagace ve státních a společných prostorách (šátky)

4) Veřejná kontrola dění v mešitách (bez narušení náboženských pravidel)

5) Neodkladný důraz na zák. 3/2002 sb. § 5 , zák. o rodině, včetně práv dětí

6) Bez prvního bodu nemožnost azylu kterémukoli muslimovi

7) Přezkoumání neoprávněně udělené registrace ÚMO

7 0
možnosti
LK

M. Kemala bych vojevůdcem zrovna nenazýval. První "vojenskou slávu" získal při obraně Gallipoli (vel. divize) - spojenecký výsadek byl ale proveden stylem "Soutěžíme o nejzpackanější vojenskou operaci" a u Sakaryje to byla s Řeky remíza (se zopakováním všech chyb z Velké války).

0 0
možnosti
JC

Sekularizace z naší civilizace udělala nejbohatší. Všimněte si, jak civilizačně poskočilo Turecko za Atatürka a jak padá dnes, kdy se vrací ke svým muslimským kořenům. Měli jsme štěstí, že císař zvítězil nad papežem a bylo dovoleno svobodně myslet a bádat. Křesťanství sice patří do našich základů, ale jenom tím, že rovnost před bohem předcházela rovnosti před zákonem. I proto považujeme jakoukoliv víru za soukromou věc. Ostatně jestli se někdo několikrát denně modlí a pije čaj při debatách, nechá polovinu lidí, aby jen rodila děti a starala se o muže, nemůže chtít bohatou společnost. My těžíme z tvrdé práce generace našich předků. Ani slovo workoholismus nepochází z arabštiny.

8 0
možnosti
LP

Děkuji Vám za článek, pane Dudre.

15 0
možnosti
  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik