Velmi záslužná iniciativa JUDr . Kláry Samkové

 Klára Samková se svými kolegyněmi organizuje projekt O islámu do knihoven, jehož cílem je seznámit veřejnost s radikálním islámem, který se nyní v Evropě šíří. (2)

  Lze namítnout, že do knihoven už nikdo nechodí , ale babičky a dědové tam chodí, a právě ti by měli své vnučky informovat třeba o tom, co by se jim mohlo  přihodit, když  si vezmou muslima.
  Nabízené  knihy jsou rozděleny do dvou skupin, beletrii (1)  a odbornou literaturu (2).  Když tyto seznamy porovnáme s tím, co nabízí čtenářům Krajská knihovna ve Zlíně, tak zjistíme, že z beletrie mají 28 z nabízených 35 knih a u odborné literatury je to asi 25 ze 40. Naproti tomu Knihovna Univerzity Tomáše Bati z toho nenabízí téměř nic . Že by neměli peníze?
  Další věcí, které by naše mladé mohla potkat, jsou rodičovské  únosy dětí. Víte třeba o tom, že  v roce 2015 bylo hlášeno v EU 60.854 případů únosů dítěte jedním z rodičů proti vůli druhého partnera? Ale o tom až příště.

Prameny:

(1) http://www.erazen.cz/sites/erazen.cz/files/beletrie_o_islamu.pdf(2) http://www.erazen.cz/projekt-o-islamu-do-knihoven-literatura(3) http://www.erazen.cz/sites/erazen.cz/files/odborne-knihy-o-islamu.pdf

Autor: Pavel Dudr | pátek 16.6.2017 0:17 | karma článku: 31,77 | přečteno: 2080x