Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^R^ Dobře napsáno. Určitě zásahy člověka do přírody mají vliv, zvláště, jak jste popsal, mizející odpar vody a ztráta zelených, především lesních ploch. CO2 to určitě nebude a když, na celkových číslech vliv minimální. Jen tak na okraj - jak do toho zapadá, že na území věčného ledu dnes badatelé objevují dřívější zeleň různého druhu?!

Vážnější věc je, které jste se také dotknul, vyhazování peněz v Evropě za pseudoekologii, urychlené změny ve výrobě el. energie včetně potlačení jádra, přechod na elektromobily( jen pro bohaté), atd. I kdyby Evropa snížila svůj 7% podíl na celkovém znečistění drasticky na polovinu ( zcela jistě za ekonomického poklesu), tak ekologický efekt nebude žádný, neb rozvíjející se ekonomiky v Číně, ale také v Indii to násobně nahradí; a to ještě je v záloze spící Afrika.

Je nezbytné se podívat do zákulisí, kdo z toho emisního běsnění má prospěch! Pak se budou miliardy vydávat opatrněji.

P.S.

Jsou zjištěny obrovské metanové čočky na dně oceánů; bylo by lepší je bezpečně odtěžit, než je nechat samovolně proniknout do ovzduší. To by byl teprve masakr!

0 0
možnosti
  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik