Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

Pane Durd, zkuste se zamyslet nad návrhem-úvahou, že časoprostor ( Vesmír ) se nerozpíná od Třesku "ve stejném tempu plynutí času"...; cokdyž se i TEMPO plynutí času v histirii mění. (?)..zadruhé se pokuste zamyslet se nad tím, že "rudý posuv" na našem domácím spektrárním stínítku je navíc "cinknutý" ( delta posun ) o faktor, že se Vesmír od Třesku nerozpíná lineárně, ale "r o z b a l u j e se" jeho křivost : po Třesku byla křivost dimenzí nesmírně obrovská, a postupně se rychle ta křivost měnila až dnes je téééměř eukludovsky plochá. Někde brzo po Třesku (např. v období reliktního záření) už mohla být křivost hodně-hodně narovnaná, tj. v době kdy to záření opouští "plazmu" a my ho pozorujeme 12 miliard let v čp který už je téměř plochý...ale stoprocentně není, ...tím nastane, že kvasar emituje světlo které letí 11-12 miliard let, ale nikoliv "po přímce" ale po trajektorii čp který se n a r o v n á v á...a tím se mění i rudá kosmologický posuv o tuto složku. Co Vy na to, jste myslitel.

0 0
možnosti
PD

P20a21v31e54l 86D93u59d71r

9. 2. 2020 14:04

To jsou na mne příliš složité úvahy. Já se snažím problémy co nejvíc zjednodušovat a vzdáleným vesmírem se zabývám hlavně proto, že je euklidovský.

0 0
možnosti
  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik