Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J60a39n 43L41e29p89í35k

12. 4. 2019 11:22

Výtka:

- ani prof. Křížek nehovoří o třech hodnotách H konstanty, ta je stále jen jedna a při porovnání s H konstantou z reliktního záření nám říká jen to, že současný vesmír expanduje rychleji než v době RZ

- baryonová hmota tvoří pouze 0,3 podílu z celkové hustoty Vesmíru a pohybuje se v zakřiveném časoprostoru

-kosmologická konstanta vypočtená představuje zbývající podíl 0,7 z celkové energie, ta je rovna 1 a představuje plochý Vesmír

- všechna tělesa v plochém Vesmíru se od sebe vzdalují stále rychleji

0 0
možnosti

To není kritika, jen pouhé konstatování: pro laika jsou Vaše články hodně odborné; hodily by se vždy v závěru dvě sdělení: praktický vliv na naši Zemi a druhý, třeba více k odborné veřejnosti - kam směřuje věda.

P.S.

Kdysi za mlada jsem se trošku vesmírem zabýval a zaregistroval diskusi k velkému třesku - jeden z názorů se zabýval bílou dírou a výronem hmoty z jiného vesmíru. Dále byla spekulace o hodnotách fialového posuvu vzhledem k počáteční různé hmotnosti těles.

Když už jsem u otázek - co Vy a volná energie? Pokus se dvěma deskami ji dokazující nebyl (pokud je mně známo) nikdy vyvrácen, ale o praktickém využití ani vidu ani slechu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik