Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Píšete, že původní blog vyznívá optimisticky.

Já to četl skoro jako propagační leták.

0 0
možnosti

J72a15n 90B54u76r82d93a

13. 12. 2017 13:34

"„ Evropská komise jako strážkyně dodržování evropských smluv a pravidel...“ bez komentáře."

Toto je snad nejčastější spojení popisující roli Komise. Pokud jste někdy četl cokoliv o EU, musel jste se s tím setkat.

0 0
možnosti

P51a45v28e70l 91D47u15d34r

13. 12. 2017 14:17

Spíš likvidátor evropské civilizace i prosperity. Její neochota a nezájem hlídat vnější hranice už není naivita nebo neschopnost, ale záměr - podle jednoho marxistického hesla: Zničit prohnilý kapitalistický řád!

8 0
možnosti

V článku pana Štěpána se také mluví o solidaritě.

Ale já osobně jsem ochoten být solidární buď s někým, kdo nemohl naprosto nic dělat se svým neštěstím (zemětřesení, záplavy apod.), nebo s někým, kdo mě přizve do řešení první fáze svého problému, tedy v tomto případě kdo se mnou konzultuje pravidla přijímání migrantů.

Západní státy však samy stanoví například výši sociálních výhod, kvůli nimž tam migranti chodí. Jsou to jejich (západoevropské) země, kde jsou migranti přijímáni, takže nemají povinnost nás do toho přizvat. Jsou to jejich (západoevropské) peníze, které migrantům dávají, takže nám do toho nic není. Přizvat nás k tomu nemusí, ale když to neudělají dobrovolně, tak my těžko můžeme cítit nějakou povinnost solidarity.

Příměr:

Daliborovi se Blanka třeba líbí, ale ona dá přednost Michalovi. Je to její plné právo, Dalibor nemá právo jí cokoli vyčítat, protože to, že se líbí ona jemu, ještě neznamená, že se musí líbit i on jí. Blanka s ním nemusí vůbec probírat otázku svých vlastních partnerských svazků a může se rozhodnout pro Michala. Ale ať se potom nediví, když Dalibor s ní odmítne řešit následky jejího nežádoucího těhotenství. Proč by měl cítit povinnost solidarity v té druhé fázi (když už je Blanka těhotná), jestliže s tou první fází (a není nám pět, takže víme, co je tou první fází) neměl nic společného?

7 0
možnosti

Vase clanky obvykle nectu. Ale v nadpisu jste mne donutil precist oba. Pan Stepan na rozdil od vas o tom o cem pise neco vi. Vas clanek postrada jakekoliv opodstatneni. Je to jen vas nazor neznaleho.

2 13
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
10 0
možnosti
  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik