Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

"Níže je uvedeno několik odkazů na rozhovory s prof. Halíkem, z nichž je docela zřejmé, že nikdy nekritizuje tyranii Saudské Arábie."

Musíte se víc snažit, pane Dudre, nebo budete mít příště zase problémy s elementární logikou. Váš seznam odkazů je sice pěkný, ale neúplný, a vůbec nic nedokazuje. Během chvilky jsem našel jiný odkaz, kde TH Saudskou Arábii kritizuje:

http://halik.cz/cs/tvorba/rozhovory/clanek/118/

"Jak vnímáte skutečnost, že i v moderní době je konvertování ke křesťanství v Saudské Arábii trestáno smrtí?"

"Jako něco, s čím se svět nesmí smířit a kde je třeba poukazovat na to, že tato drastická intolerance odporuje i některým zásadám islámu; i když na druhé straně lze v Koránu a muslimské tradici najít i mnohé, čím muslimové tyto zločiny proti svobodě náboženství zdůvodňují. Musíme vidět, že islám má dvě tváře – podporovat tu pozitivní, ale nezavírat naivně oči před tou druhou. ... Snad jednou i muslimové najdou odvahu se podobně distancovat od principu násilí ve svých dějinách – a vykoření ho i ze své současné praxe."

.

Z dalšího rozhovoru:

http://halik.cz/cs/tvorba/rozhovory/clanek/126/

"Muslimští intelektuálové, s nimiž se setkávám, mají právě tak malou možnost ovlivnit politické poměry (např. respektování náboženské svobody nemuslimů v Saudské Arábii či Sudánu), jako já mohu těžko ovlivnit spory křesťanů v Irsku nebo chování amerických vojáků v iránských věznicích."

1 0
možnosti
VV

Lawn Tennis Club Praha ??????

1 3
možnosti
PD

P73a83v81e85l 61D95u16d61r

29. 6. 2016 9:35

Ano, dík za ten odkaz, nestuduji ho tak podrobně.

0 0
možnosti
JM

To se Maškovi a Polické líbit nebude...

Vám karma.R^

6 0
možnosti
JR

J98a93r61a 51R95a89n33k

28. 6. 2016 21:01

Proc? Oni snad jsou placeni Saudy? Stezuje si nekdo z Vas na Saudske ambasade? Protestujete zde, to tem, kteri budou v budoucnu popraveni skutecne pomuze:-/

0 4
možnosti
  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik