Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud vytýkáte humanitární organizaci, že dělá humanitární činnost, těžko se budete moci divit, že vaše hnutí bude někdo považovat za extrémistickou organizaci.Příště byste mohl poslat psaníčko Červenému kříži nebo Doktorům bez hranic...

Jste zjevně zkušený a vzdělaný člověk, copak si neuvědomujete absurdnost takového počínání?.

1 0
možnosti
PS

Drahý autore, osobně bych podepsal váš otevřený dopis. To. co se děje v současnosti v Evropě je velká chyba a selhání politiků, které bude mít obrovské důsledky. Zcela se podceňuje bezpečnostní riziko.

2 0
možnosti
MK

Drahý autore, Sola Gratia není hotel v pravém slova smyslu. Je to rekreační zařízení pro klienty Diakonie, ležící mimo obecna úpatí Hostýna nějakých sto metrů od cesty vedoucí na Hostýn. . Je to majetek Diakonie a jeho provoz je financován výhradně z prostředků Diakonie a pronájmu prostor. Pokud se takto Diakonie rozhodla, je to její věc. Jestliže se Českobratrská církev evangelická rozhodla pomoci uprchlíkům i z řad nekřesťanů, je to také její věc. To, že člověk zde nechce muslimy, neznamená, že někomu může radit anebo přikazovat komu pomoci a komu ne. Osobně jsem pro pomoc muslimům tam kde jsou a sem vzít pouze křesťany. Nicméně na počátku devadesátých let jsme měli doma ubytované dvě muslimské rodiny z Bosny a ty se vrátili zpět do Bosny hned po skončení konfliktu. Ono je to strašně těžké. Na jednu stranu člověk vidí co se děje v západní Evropě v souvislosti s islámskými komunitami a na druhou stranu by ani toho muslima nenechal ležet v prachu. Jenže, problém je  v tom, že většina těch "uprchlíků" není z oblasti kde je nějaký konflikt.

1 1
možnosti
PS

Lidé v Bosně a lidé v Sýrii ap. mohou být zcela odlišných názorů a situace ve světě byla také zcela jiná. O Islámské expanzi nikdo netušil a bosenští muži zřejmě nepobíhali s křikem allah akbar. Mnohé se změnilo a je třeba se novým bezpečnostním situacím přizpůsobit a nesrovnávat nesrovnatelné. Např. naši migraci před komunismem se současnou .

1 0
možnosti
PV

jak se pozna dobre vycviceny terosrista na znalost krestanske kultury a historie od ateisty ci krestasnky vericiho cloveka? to jim jako date veprovy test, nebo co?

0 0
možnosti
PD

P22a86v55e85l 67D34u56d76r

31. 7. 2015 15:05

Pozná se snadno, pokud jim ovšem někdo neporadí, že na takové otázky nemají odpovídat, protože k vyznání se nepřihlíží.

1 0
možnosti
JK

Wow... co jste to za lidi, když nedokážete ani pochopit co je to soukromé vlastnictví? Diakonie může poskytnout přístřeší úplně každému, komu uzná za vhodné a pokud to není v rozporu se zákony ČR. Co je vám po tom? "My občané.... nesouhlasíme....";-D

2 0
možnosti
JK

Jo a z čeho usuzujete, že zrovna v této ubytovně jsou teroristé?8-o A co vůbec víte, jakým způsobem si tyto lidi Diakonie prověřuje? Na to by jste se měl nejprve optat pana ředitele, jestli se bojíte...:-)

2 0
možnosti
ZB

Napadlo Vás pane, že ti dobří lidé by třeba mohli o svém vyznání nebo ateizmu lhát? Jak, prosím odhalíte, že někdo není ateista, když Vám to tvrdí? A nemyslíte, že ti teroristé budou pravděpodobně lhát zcela jistě?

Nebo tímto vybíráním "zasloužilých" uprchlíků jen zakrýváte, že jednoduše nechcete nikoho , kdo nemluví česky a není bílý  na svém písečku?

Dopis podepsali i vysokoškolsky vzdělaní lidé. Tak to koukám.

2 2
možnosti
PD

P32a70v39e15l 28D50u74d54r

31. 7. 2015 13:57

Myslím, že vyšetřovatelé od cizinecké policie to poznají snadno, kdo jim lže a vykládá báchorky. Ale také se jedná o budoucnost. Američany v Iráku  napřed vítali a pak jim ti samí přinesli bombu do kanceláře.

1 1
možnosti
KM

K48a74r74e17l 70M49a38s31e44k

31. 7. 2015 12:29

Miluju důvěryhodné informace typu "mnohé nasvědčuje tomu, že" ..."podle Harouna s vysokou pravděpodobností"... "je jisté, že chtějí válčit"...

Policie ani tajné služby sice neví, kdo je legitimní uprchlík a kdo terorista, ale džihádisté se prej snaží, a prozatím úspěšně... ;-D

0 5
možnosti
SB

Až to propukne napevno tak se to dozvíte na vlastní kůži, pane mašku.

Obávám se však, že potom už bude pozdě bycha honiti.

4 0
možnosti
Foto

Zveřejníte i odpověď pana Haška?

1 0
možnosti
PD

P13a57v85e47l 87D44u23d96r

31. 7. 2015 13:49

Ano, pokud s tím bude souhlasit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik