Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zastavení globálního oteplování - podvod za 675 miliard Kč

  Ukážeme zde grafy, které dokazují, že člověkem způsobené emise CO2 nejsou příčinou globálního oteplování.  

  Současné globální oteplování nikdo rozumný nepopírá, existují snímky ledovců v Alpách, Himalájích i na Kilimandžáru, které to ukazují, otázkou však je, zda lze toto oteplování zastavit snižováním emisí CO2.
  Někteří klimatologové (alarmisté) nám tvrdí, že snížením emisí oxidu uhličitého lze oteplování zastavit, a proto emise musíme snižovat, ať to stojí cokoliv.
 Níže  je graf Lidské uhlíkové emise v letech 1751 – 2018, podle (3).
  V období 1910 – 1933 je zde patrná stagnace emisí CO2, zatímco v letech 1945 – 1975  je už patrný strmý nárůst.
 

  Nyní to porovnejme s grafem globálních teplot od roku 1860 do r. 2005 dle (1).  Je zde patrný strmý nárůst teplot v letech 1910 až 1945 a potom vidíme pokles až do roku 1975.

  Je to tedy přesný opak toho, co tvrdí alarmisté. Podle nich by s rostoucími emisemi uhlíku měla růst i průměrná teplota, jenže někdy emise stagnují, zatímco teplota roste a někdy dokonce i klesá, i když emise narůstají.
  Pokud někdo namítne, že skleníkový efekt může mít zpoždění za emisemi skleníkových plynů, tak si může změřit, když se večer vyjasní, jak dlouho trvá, než teploměr začne více klesat, než při zatažené obloze, protože to je také skleníkový efekt. Sice ne od CO2 ale jeho příčinou  je vodní pára.
 

  Když řešíme, jaký podíl má  člověk na nynějším oteplování, musíme zmínit také populační explozi, která začala ve 20. Století a trvá dodnes. S tím pak souvisí mnoho necitlivých zásahů do přírody, které ovšem způsobují i změnu klimatu.
  Na celém světě se již mnoho let likvidují bažiny, močály, mokřady, u nás i lužní lesy, tropické a deštné pralesy, regulují se toky řek i potoků, buduje se kanalizace, takže voda z krajiny odtéká a neodpařuje se tak jako dříve. Likviduje se tím malý vodní cyklus, který způsoboval častější srážky a tím i ochlazování ovzduší. Tedy máme sucho a potom přívalové deště.  Také lze citovat:
„Současným názorným a tragickým příkladem následku odlesnění je vývoj Mau Forest v oblasti Great Rift  Valley v západní Keni. Na konci 20. století zde bylo během 15 let odlesněno na 2000 km2 a přeměněno na zemědělskou půdu novými osadníky. Řeky však ztrácí vodu, nepřichází období dešťů a obyvatelstvo v dolní části povodí trpí nedostatkem vody……Odlesnění vedlo ke zvýšení teplot v krajině až o 20° C …
Lidské civilizace systematicky odstraňují vodu z krajiny, protože hlavní zemědělské plodiny nesnášejí dlouhodobější zaplavení kořenů vodou. …

  Vázání sluneční energie výparem vody (chlazení) na místech s nadbytkem energie a uvolňování sluneční energie na místech chladných při kondenzaci vody je podstatou dokonalé přirozené klimatizace pomocí vody a rostlin…..
    Vykácej les a změní se klima….“ (2)

„ Vegetace a zvláště stromy účinkují jako extrémně výkonné klimatizátory, a to díky jejich povrchové výměně kořenů a listů, které z půdy extrahují vodu a vypařují ji skrze listy….

strom (rostoucí na polních mezích), je základním prvkem řízení lokálního klimatu. Strom v poli doplňuje pěstované plodiny a umožňuje posílit vertikální pohyby vody a napomáhá vsakování vody do hloubky a opačně i jejímu vypařování,…
Tato teorie o zemském vypařování, pokud nezpochybní teorii o uhlíku, která je k dnešku univerzálně přijímána, umožňuje znovu položit otázku o původu klimatického a přiznat si, že příčiny oteplování jsou možná více komplexní, než si aktuálně připouštíme.“ (4)
Nebo názor českých vědců z Univerzity JEP na Mezivládní panel pro klimatickou změnu (Intergovernmental Panel on Climate Change IPCC) při OSN:
„V IPCC materiálech se doslova píše, že obsah vodní páry v atmosféře a tedy i oblačnost jsou řízeny změnami skleníkového efektu, které se odvíjejí od změn obsahu CO2 a dalších výše uvedených skleníkových plynů. IPCC tak popírá efekt krajinného pokryvu na klima, popírá tedy, že odvodněním a odlesněním měníme klima …
Toto tvrzení neodpovídá skutečnosti, není pravdivé. Teplota vzduchu závisí na krajinném pokryvu (les, vodní plocha versus odvodněná plocha bez vegetace) a nad lesem je jiné množství vodní páry a vyšší relativní vlhkost nežli nad odvodněnou plochou….
Nebylo dosud dostatečně prokázáno, jak se emise CO2 podílejí na změně klimatu. Hodnoty růstu průměrné globální teploty i tzv. radiačního zesílení jsou výsledkem modelů. Slepě následujeme hlavní proud EU a IPCC, který je postaven na uhlíkové koncepci. Neuvědomujeme si, že způsob, jakým zacházíme s krajinou a hospodaříme s vodou, je hlavní příčinou klimatické změny. Opomíjíme přímou úlohu vody a vegetace. „ (5)
 A to nejhorší nakonec: „Náklady na dosažení uhlíkové neutrality v Česku budou činit 675 miliard korun.“ (6)  Což činí 63.380 Kč na každého obyvatele ČR, přičemž  už teď se ví, že tato akce nebude mít žádný užitečný efekt, protože největší producenti CO2 – Čína, USA a Rusko - se této miliardové loupeže neúčastní.

Prameny:
(1)  https://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Glob%C3%A1ln%C3%AD_teplota_1860_2000.png(2)  http://envimod.fzp.ujep.cz/sites/default/files/skripta/29e_final_tisk.pdf(3) https://desdemonadespair.net/2019/06/graph-of-the-day-carbon-emissions-and-human-population-1751-2018.html(4) http://www.soilteq.eu/uk/blog-uk/voda-puda-plodiny-nova-teorie-o-zmene-klimatu/(5)  https://www.dacice.cz/e_download.php?file=data/editor/1291cs_21.pdf&original=AuditKrajinyDacicko_titulka.pdf

Autor: Pavel Dudr | úterý 3.3.2020 21:18 | karma článku: 4,87 | přečteno: 87x
  • Další články autora

Pavel Dudr

Zrychlené rozpínání vesmíru způsobené gravitací, pokrač.

Minule jsme zde popsali důsledek nelineární expanze, tedy nehomogenní vesmír. Toto je pokračování článku dle (1)

8.12.2023 v 18:47 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Diskuse| Věda

Pavel Dudr

Zrychlené rozpínání vesmíru způsobené gravitací a vyvrácení kosmologického principu

Zde je grafické řešení rozpínání vesmíru pomocí Hubbleovy „konstanty“, která má vyšší hodnotu pro blízký vesmír a nižší hodnotu pro vzdálený vesmír. Z toho plyne, že zrychlená expanze mohla být způsobena obyčejnou gravitací.

16.10.2023 v 19:01 | Karma: 0 | Přečteno: 30x | Diskuse| Věda

Pavel Dudr

The accelerated expansion of the universe caused by gravity and cosmological principle

Here is a graphical solution to the expansion of the universe using the Hubble "constant", which has a higher value for the nearby universe and a lower value for the distant universe.

16.10.2023 v 17:25 | Karma: 0 | Přečteno: 43x | Diskuse| Věda

Pavel Dudr

Petice proti válce

Zde je text petice, kterou adresujeme Poslanecké sněmovně, protože její usnesení je pro vládu ČR závazné: Naléhavě žádáme Poslaneckou sněmovnu, aby zakázala Vládě ČR vývoz zbraní na Ukrajinu, neboť to prodlužuje válečný konflikt,

29.5.2022 v 18:27 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Společnost

Pavel Dudr

Americký expert: Jednota Německa a Ruska je pro nás jedinou hrozbou

Zde je video z Chicagského koncilu o globálních hrozbách, kde americký geopolitický prognostik George Friedman popisuje problém Ukrajiny z pohledu USA v roce 2015:

25.4.2022 v 18:33 | Karma: 0 | Přečteno: 62x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rakety ATACMS spásu samy nepřinesou, Rusy na Ukrajině si ale najdou všude

29. dubna 2024  18:29

Jedna z položek nové mnohamiliardové vojenské pomoci Ukrajině, kterou po měsících průtahů schválil...

Do osmi let zanikne 300 tisíc pracovních míst, horuje Jurečka za rekvalifikace

29. dubna 2024  18:13

V příštích sedmi až osmi letech zanikne v Česku 300 tisíc pracovních pozic a milion pozic kvůli...

Kvůli letním teplotám a silnému větru hrozí požáry. Ochladí se koncem týdne

29. dubna 2024  6:33,  aktualizováno  18:10

V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Hromadná nehoda u letiště blokuje Pražský okruh, jedno z aut je na střeše

29. dubna 2024  16:33,  aktualizováno  17:56

Všechny složky integrovaného záchranného systému zasahovaly na 27. kilometru Pražského okruhu, kde...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik