Návrh trestního oznámení pro přípravu trestných činů: teror, únos a znásilnění dítěte

  Radnice v Březiněvsi na severním okraji Prahy posílá místní děti na zájezd do Maroka za 1,1 milionu Kč. Je to kompenzace za skládku odpadu v sousedství, má jich být 67.(1)

   Hlavním důvodem pro toto podání je, že u zmíněných trestných činů je trestná i příprava a existuje zákonná oznamovací povinnost pro každého, kdo o takové trestné činnosti  získá důvěryhodné informace.
  Přitom u organizovaného zločinu je zcela běžné, že přípravu trestných činů nedělají pachatelé, ale úplně jiní lidé, mnohdy zcela bezúhonní, někdy i v dobré víře. Ta však odpadá, pokud je na to někdo upozorní, viz úmyslné zavinění dle § 4 odst. b):  „Trestný čin je spáchán úmyslně, jestliže pachatel  věděl, že svým jednáním může takové porušení nebo ohrožení způsobit, a pro případ, že je způsobí, byl s tím srozuměn.“

  Maroko je islámský stát, kde je nyní podle dostupných pramenů (2) střední riziko teroristických útoků, menší než ve Francii, kde je vysoké. U nás, v Chorvatsku, Bulharsku a Rumunsku je nízké.
  Podle Worldometru (3) v této zemi není však dobrá ekonomická situace, protože v loňském roce odtud emigrovalo 62.125 občanů, převážně do Evropy, kde však už nejsou vítáni jako dřív a nemají právo na azyl, v Maroku válka není.

  Je celkem známá situace  v Nizozemsku, kde strana PVV Geerta Wilderse dlouhodobě vystupuje proti imigrantům z Maroka a premiér Mark Rutte tuto rétoriku před volbami převzal a ještě přitvrdil.
  Z těchto důvodů se tedy lze domnívat,  že nálada vůči Evropanům v Maroku nebude přívětivá.
  Daleko závažnější je však skutečnost, že z Maroka odešlo bojovat  za Daeš 1500 džihádistů ( z Francie pouze 700 až 1200 ), viz (4,5), z nichž někteří se nyní vracejí domů, protože Daeš je už v likvidaci. A z toho také vyplývá že tato teroristická organizace má v Maroku desetitisíce příznivců, přičemž na spáchání teroristického útoku jich někdy stačí dva nebo tři.
  Z těchto důvodů se tedy domnívám, že nyní posílat děti do Maroka, a ještě k tomu za peníze daňových poplatníků, je zločin.

Co:  Starosta MČ Praha-Březiněves, Ing. Jiří Haramul.

Prameny:

(1)  : http://praha.idnes.cz/brezineves-skladka-deti-zajezd-maroko-kompenzace-f73-/praha-zpravy.aspx?c=A170320_2313572_praha-zpravy_rsr(2)  https://opinion.red24.com/wp-content/uploads/2017/01/red24-Terrorism-Risk-Map-2017.png(3)  http://www.worldometers.info/world-population/population-by-country/(4) http://icsr.info/2015/01/foreign-fighter-total-syriairaq-now-exceeds-20000-surpasses-afghanistan-conflict-1980s/(5) https://nawaat.org/portail/2014/09/20/reporting-through-the-grapevine-western-and-tunisian-media-on-foreign-fighters-in-syria/

Autor: Pavel Dudr | úterý 21.3.2017 13:24 | karma článku: 27,81 | přečteno: 1381x