Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Návrh podnětu katolíků církevnímu soudu ve věci mons. prof. T. Halíka

Zde je návrh podnětu katolických laiků církevnímu soudu , neboť se domnívají, že  mons. Tomáš Halík  nepřímo podporuje teroristickou organizaci Islámský stát, teror a genocidu páchanou na křesťanech v Sýrii.

Církevní soud
Arcibiskupství pražské
PRAHA

Věc: Podnět katolíků církevnímu soudu k prošetření stížnosti na mons. prof. PhDr. Tomáše  Halíka, Th. D., dr.h.c., LTC.

My, níže podepsaní laici Katolické církve, v souladu s kánonem 212/3 Kodexu kanonického práva / Věřící mají právo, ba dokonce někdy i povinnost,…, sdělit posvátným pastýřům svůj názor na věci týkající se dobra církve, a také oznámit tento názor i ostatním věřícím,…/ podáváme  podnět k prošetření naší stížnosti na  mons. Tomáše Halíka, neboť se domníváme, že jeho veřejné projevy naplňují kánon 1374:  "Kdo se stane členem sdružení, vyvíjejícím jakýmkoliv způsobem činnost proti církvi, ať je potrestán spravedlivým trestem. Kdo takové sdružení podporuje nebo řídí, ať je potrestán interdiktem."
 Máme důvodné obavy, že jmenovaný nepřímo podporuje teroristickou organizaci Islámský stát, teror a genocidu páchanou na křesťanech v Sýrii, islamizaci Evropy a přenesení války v Sýrii do Evropy.

Odůvodnění

  Současná válka v Sýrii znamená nesmírné utrpení lidí, kteří nemají tisíce Eur na to, aby pašerákům lidí mohli zaplatit cestu do Evropy. Existuje mnoho svědectví o tom, že křesťané v Sýrii podporují prezidenta Asada, protože za jeho vlády nebyli pronásledováni, zatímco dnes jsou vystaveni teroru a genocidě ze strany Islámského státu, Al-Kaidy, Al- Nusry atd. Jedno z těchto svědectví můžeme citovat:
  „V roce 2010 jsem já, otec Daniel Maes, premonstrátský kněz z vlámského opatství Postel-Mol přišel sloužit do syrské řeholní komunity Mar Yakub v Qâra …
  Je pravda, že individuální a politické svobody v Sýrii nebyly příliš rozvinuté a nebyly ani tak důležité, (mezitím došlo ke změnám a vznikl pluralitní systém politických stran). Na druhé straně tu byla harmonická společnost složená z mnoha náboženských obcí a etnik žijících po celá staletí v míru. Kromě toho zde existovala východní velkorysá pohostinnost a tak vysoká míra bezpečnosti, jakou jsme ve své vlasti nikdy nezakusili. Krádeže a násilnosti se tu prakticky nevyskytovaly. Země nebyla zadlužená a nebyl tu žádný bezdomovec. Naopak, byly zde přijaty stovky tisíc uprchlíků z okolních zemí a bylo o ně postaráno stejně jako o zdejší občany. Každodenní život byl navíc velice ekonomický, potraviny laciné. Školy, univerzity a nemocnice byly zadarmo i pro nás, cizince patřící k syrské mnišské komunitě, jak jsme sami zakusili. 
  Mezitím vypukla strašná válka. Na vlastní oči jsme viděli, jak cizinci (nikoli Syřané) organizovali manifestace, které byly filmovány Katarskou televizí Al Jazeera a potom vysílány do celého světa s falešným výkladem, že se syrský lid bouří proti diktatuře. Tito cizinci pak lákali mladé lidi z naší vesnice, aby se k nim připojili. Došlo k atentátům a vraždám v sunnitských a křesťanských kruzích, což vyvolávalo dojem, že jde o jakési projevy msty podobné občanské válce.

  Navzdory těmto pokusům vyvolat nenávist a chaos, zůstal syrský lid sjednocen. Jako jedna rodina protestovali Syřané proti zahraničním teroristickým skupinám a zemím, které je podporují. Stovky tisíc nevinných lidí bylo zabito, včetně mnoha vládních vojáků a příslušníků bezpečnostních složek. Školy, nemocnice a infrastruktura byly srovnány se zemí. Několik milionů občanů uteklo do zahraničí. Většina jich však našla útočiště v těch částech země, které jsou pod ochranou armády. Vláda se totiž rozhodla, že nebude chránit svoje ropná ložiska v poušti, a její absolutní prioritou se stala ochrana obyvatelstva. V listopadu 2013 jsme se i my stali cílem ozbrojených útoků.

Útoky a ostřelování kolem nás desítkami tisíc ozbrojenců byly tak masivní, že lidsky vzato neexistovala žádná možnost, jak uniknout smrti a zkáze. Díky Bohu, byla celá naše komunita zázračně zachráněna a dodnes zůstala nedotčena spolu s obyvatelstvem v Qâra, díky armádě. Včasný ruský zásah na žádost syrské vlády vedl ke hluboké proměně a rázně potřel všechny typy teroristických skupin, za což je syrský lid hluboce vděčný. Je tu naděje. Nicméně, tisíce zahraničních, ozbrojených, vycvičených a placených džihádistů nadále přichází do Sýrie, aby se znovu pokusili zlomit houževnatý odpor národa…“(1)

   Naproti tomu mons. Halík Rusko a prezidenta Putina velmi často a ostře kritizuje:

„. Nezapomeňme, že hlavní silou v Rusku od carských dob přes Stalina po Putina je politická policie a že velkoruské mesianické sny jsou tam stále oživovány, hlavně v dobách, kdy se režim dostává do úzkých. Putin pracoval u KGB už v dobách, kdy její šéf Andropov zakládal v Československu Prognostický ústav. Stará láska nerezaví....
A mně osobně nejvíc vadí Putinovo cynické zneužívání křesťanství a pravoslavné církve a posluhování pravoslavné hierarchie tomuto režimu. Jejich demagogické pomlouvání svobodné společnosti („zkaženého Západu“) nachází odezvu i v jistých katolických kruzích u nás a na Slovensku. … A dnešní Rusko je ještě nebezpečnější než brežněvovské Rusko. „(2)Nebo zde:“  A na mezinárodní scéně Putin vytváří koalici těch nejhorších sil. Od fašizujících nepřátel Evropské unie včetně paní Le Penové přes posilování spolupráce s Kubou až po styky s některými kryptokomunistickými vládami v Jižní Americe. Před očima nám tady vzniká jakási globální protidemokratická koalice…(3) Ve svém televizním vystoupení v pořadu "Interview ČT24" v pátek 22. 4. 2016, prohlásil, že Rusko je kriminální stát a  dokonce tvrdil, že Rusko je dnes větší riziko než islám. Od toho vystoupení se distancovala i ČBK.

  Nám je sice jasné, že tato kritika je pronášena často v souvislosti s Ukrajinou, ale také to dokládá, že osud křesťanů v Sýrii je mu celkem lhostejný, anebo je to ještě horší, stojí na straně teroristů Islámského státu, Al-Kaidy, Al-Nusry a jejich sponzorů.

  Dobře známou skutečností je to, že velkým podporovatelem Islámského státu a války v Sýrii je Saudská Arábie. Viz  zpráva, která pojednává o tom, že Saudové nakupují legálně zbraně v Evropě, i v ČR, a v rozporu s mezinárodním právem je pak dodávají teroristům Islámského státu, Al-Kaidy a Al–Nusry. (4)  V této souvislosti si můžeme všimnout, že prof. Halík kritizoval Saudskou Arábii v jednom rozhovoru roce 2007: „"Jak vnímáte skutečnost, že i v moderní době je konvertování ke křesťanství v Saudské Arábii trestáno smrtí?"

Prof. Halík: "Jako něco, s čím se svět nesmí smířit a kde je třeba poukazovat na to, že tato drastická intolerance odporuje i některým zásadám islámu; i když na druhé straně lze v Koránu a muslimské tradici najít i mnohé, čím muslimové tyto zločiny proti svobodě náboženství zdůvodňují. Musíme vidět, že islám má dvě tváře – podporovat tu pozitivní, ale nezavírat naivně oči před tou druhou. ... Snad jednou i muslimové najdou odvahu se podobně distancovat od principu násilí ve svých dějinách – a vykoření ho i ze své současné praxe."(5)

  Zdá se však, že prof. Halík se s tím smířil velmi snadno, protože v dnešní době jsme žádnou takovou kritiku od něho nezaznamenali. Vzniká tedy otázka, jak je to možné?

  Zde je pojednání o tom, jak Saudové podporují univerzitu v Oxfordu, která nedávno udělila mons. Halíkovi čestný doktorát, zatímco své odpůrce popravují.(6)Také  Katar štědře sponzoruje univerzitu v Oxfordu, kde učí  i Tariq Ramadan, vnuk zakladatele Muslimského bratrstva. Ten ze své pařížské kanceláře v Saint-Denis razí pro své 2 miliony sledujících na facebooku tezi, že „islám je francouzské náboženství a francouzština je jazyk islámu“. Podle Gatestone Institute je jedním z hlavních zastánců islamizace Evropy a silným oponentem snah o integraci. Viz (7)Pokračování příště.

Prameny:

(1) http://www.csi-cr.cz/pdfs/km_kveten_2016_web.pdf   str. 12
(2) http://halik.cz/cs/tvorba/rozhovory/clanek/273/(3) http://nazory.aktualne.cz/rozhovory/tomas-halik-ted-uz-na-me-nedoplivnou/r~fe55089410dc11e49c2f0025900fea04/ (4)  http://www.securitymagazin.cz/zpravy/ceska-republika-byla-obvinena-z-dodavek-zbrani-ktere-konci-v-rukach-islamistu-1404051934.html(5) ) http://halik.cz/cs/tvorba/rozhovory/clanek/118/

 (6) http://dudr.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=532501
 (7) http://www.securitymagazin.cz/zpravy/islam-v-tichosti-dobyva-evropu-1404052170.html

Autor: Pavel Dudr | pondělí 15.8.2016 22:31 | karma článku: 36,93 | přečteno: 1463x
  • Další články autora

Pavel Dudr

Zrychlené rozpínání vesmíru způsobené gravitací, pokrač.

Minule jsme zde popsali důsledek nelineární expanze, tedy nehomogenní vesmír. Toto je pokračování článku dle (1)

8.12.2023 v 18:47 | Karma: 0 | Přečteno: 26x | Diskuse| Věda

Pavel Dudr

Zrychlené rozpínání vesmíru způsobené gravitací a vyvrácení kosmologického principu

Zde je grafické řešení rozpínání vesmíru pomocí Hubbleovy „konstanty“, která má vyšší hodnotu pro blízký vesmír a nižší hodnotu pro vzdálený vesmír. Z toho plyne, že zrychlená expanze mohla být způsobena obyčejnou gravitací.

16.10.2023 v 19:01 | Karma: 0 | Přečteno: 30x | Diskuse| Věda

Pavel Dudr

The accelerated expansion of the universe caused by gravity and cosmological principle

Here is a graphical solution to the expansion of the universe using the Hubble "constant", which has a higher value for the nearby universe and a lower value for the distant universe.

16.10.2023 v 17:25 | Karma: 0 | Přečteno: 43x | Diskuse| Věda

Pavel Dudr

Petice proti válce

Zde je text petice, kterou adresujeme Poslanecké sněmovně, protože její usnesení je pro vládu ČR závazné: Naléhavě žádáme Poslaneckou sněmovnu, aby zakázala Vládě ČR vývoz zbraní na Ukrajinu, neboť to prodlužuje válečný konflikt,

29.5.2022 v 18:27 | Karma: 0 | Přečteno: 42x | Diskuse| Společnost

Pavel Dudr

Americký expert: Jednota Německa a Ruska je pro nás jedinou hrozbou

Zde je video z Chicagského koncilu o globálních hrozbách, kde americký geopolitický prognostik George Friedman popisuje problém Ukrajiny z pohledu USA v roce 2015:

25.4.2022 v 18:33 | Karma: 0 | Přečteno: 62x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. dubna 2024  11:05,  aktualizováno  13:27

Teploty v Česku v nadcházejících dnech opět klesnou k nule a zejména v noci a ráno může i mrznout....

Bezvýhradně plnily jeho instrukce, uvedl znalec o ženách, které zabily vůdce sekty

24. dubna 2024  13:23

Zubařka, která společně s tělocvikářkou v důchodu Irenou Stejskalovou usmrtila vůdce kutnohorské...

Kdo pošle hlas do voleb z ciziny poštou, bude moci jít volit znovu a jinak

24. dubna 2024  10:57,  aktualizováno  13:19

Pravidla pro volby poštou ze zahraničí se ještě oproti původnímu vládnímu návrhu změní....

Psa nechali v rozpáleném autě, po vysvobození uhynul. Majitelé dostali podmínku

24. dubna 2024  13:19

Muž a žena, kteří vloni v létě nechali psa v autě před Jihočeskou zoologickou zahradou Hluboká nad...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 197
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1155x
Vystudoval strojní fakultu VUT Brno, bývalý konstruktér a projektant obuvnických strojů, potom podnikatel ve strojírenství, nyní důchodce, bydlí ve Zlíně,nezávislý publicista publikující v Pravém prostoru a EP Shark, amatérský klimatolog se zaměřením na klimatické změny a Nový zelený úděl, atd.
 Nyní řeší hlavně původ nových variant koronaviru SARS-CoV-2, tedy  příčiny pokračování  pandemie. 

Seznam rubrik